Bij Systema Mysafehouse staat het resultaat centraal
Met een minimale inzet, streef je een maximaal effect na. Daarbij spaar je zoveel mogelijk energie. Vanuit een verborgen alertheid is jouw verdediging zo ontspannen mogelijk. Je genereert alleen kracht en spanning op momenten waar dat nodig. Je acties zijn kortstondig indien nodig. Anders dan in vechtsporten train je niet oneindig op dat ene definitieve antwoord voor die specifieke aanval. Een aanval die wellicht toegepast wordt bij vechtsporten en waarvoor trainen zinvol is. Op de straat is de kans klein dat net die techniek, met die dynamiek, snelheid en afstand ingezet wordt. Een echt conflict is grillig, vervelend, pijnlijk en stressvol. Daarbinnen zul je controle en veelal vlot herstel moeten zien te vinden en dat zal Systema Mysafehouse je geven!
Bij Systema Mysafehouse kijk je naar de achterliggende gedachte van een aanval. Hoe functioneert die en hoe kun jij die beïnvloeden: stoppen, controleren of elimineren op basis van je eigen mogelijkheden en/of fysieke gesteldheid.
Systema wordt nog wel eens vergeleken met Krav Maga, een Israëlische vechtsport. Beiden een militaire achtergrond en beiden op zoek naar het ‘resultaat’, zonder de vorm te vergeten. Toch zijn er veel verschillen, maar ook overeenkomsten. Systema en Krav Maga kunnen aanvullend zijn aan elkaar. Daarom werkt Systema Mysafehouse ook samen met o.a. Protect Invest, een Krav Maga organisatie. Samenwerken, inzicht in elkaars vaardigheden en ‘drills’ en leerzame trainingen organiseren voor de enthousiaste groep geïnteresseerden in deze systemen is een traject die Mysafehouse blijft bewandelen!
Bewust onschuldig ogende verdediging, maar wel maximaal effectief
Voor de aanvaller (en omstanders) zijn de verdedigingsmethoden vaak onnavolgbaar, nauwelijks zichtbaar en bijna ongeloofwaardig makkelijk. Je dagelijkse houdingen en bewegingen maak je nu effectief in een gevecht. De ingezette zelfverdediging oogt onschuldig of bijna per ongeluk. Er zit geen zichtbare agressie achter, waardoor onnodige provocatie wordt voorkomen. 'Verborgen Intentie' noem ik dat. De beschermende verdediging geeft vriendelijk, maar nadrukkelijk grenzen aan: “tot hier en niet verder”. Afhankelijk van de ingezette agressie van de aanvaller, leer je binnen het conflict schakelend te handelen. Een passend antwoord. Indien nodig zal je reactie meedogenloos zijn, indien mogelijk bij voorkeur temperend.